Hasznos tudnivalók, szállítási feltételeink

Ebay vagy más aukciós oldalról vásárolt termékek szállítására is van lehetőség! Ebben az esetben a csomagot az angliai raktárunkba van lehetőség előzetes egyeztetést követően beküldeni, amit a szállítmány beérkeztét követő csomagbegyüjtési időpontjainkkor felveszünk és házhoz visszük!

Vámáru Nyilatkozat

A felvételre ezt a formanyomtatványt kérjük kinyomtatni és kitölteni és a csomaggal együtt átadni az érkező sofőr kollégánknak. A csomag tartalmát kérjük angol nyelven tüntesse fel, gyűjtőnevekkel elegendő felsorolni a küldeményeket. A nyilatkozatot innen töltheti le.

Költöztetést Igazoló Dokumentumok

  1. Személyi igazolvány / útvelél másolat a tárgyak tulajdonosától.
  2. Lakcím igazolás (víz-, villany – vagy telefonszámla, munkaszerződés,jogosítvány)
  3. Nyilatkozat arról, hogy a költözés jogcímén feladott csomagok az Ön tulajdonát képzik minimum 6 hónapja és miután elhagyja Anglia területét nem szándékozik tovább értékesíteni azokat.
  4. Csomaglista / Packing list.

Vámkezeléssel kapcsolatos kérdésekkel, kérjük telefonon kérjen tájékoztatást!

Csomagolás

Szállítási áraink minden esetben összesített méret és tömeg alapján kerülnek meghatározásra. Kérjük Önöket, hogy 35 kg feletti küldeményeiket mindig több csomagba csomagolják a könnyebb pakolhatóság érdekében! Ha több kisebb csomagja van az összesített méret és tömeg számít. Kollégáink ha egyedül nem bírják mozgatni a feladandó küldeményt, megtagadhatják annak átvételét. Autóink rakterében fűtés, hűtés nincsen, a külső hőmérséklettel megegyező hőfokon szállítjuk küldeményeiket. Így gyorsan romló élelmiszer szállítását nem tudjuk vállalni. Ha karton dobozba csomagol, erős, több rétegű dobozt használjon, belsejét mindenképp valamilyen masszív töltő anyaggal töltse ki, hogy ne maradjanak légüres terek, melyben a csomag tartalma mozog, esetleg a karton behorpad vagy beszakad egy rá helyezett másik doboz súlya alatt. Ruhát, ágyneműt bőröndben, vagy fólia zsákban is lehet biztonsággal szállítani, de kérjük erős, vastag, több réteg zsákba pakoljanak. Bőröndöt, táskát, könnyen koszolódó anyagú csomagot érdemes fóliába, zsákba húzni, hogy ne legyen poros, koszos. Kerékpár szállítását csak abban az esetben tudjuk vállalni, ha azt a feladó szállításra kész állapotban adja át. Egyéb csomagjaink védelme érdekében kérjük a kormányt a váz síkjára fordítani szíveskedjenek, valamint a pedál taposó részét vegyék le! A kerékpárt feladhatja csomagolás nélkül is, de felelősséget az esetlegesen bekövetkező sérülésért csak abban az esetben tudunk vállalni, ha a feladó a kerékpár sérülékeny részeit, mint pl. fékkar, váltó, stb. egyszerű csomagolással látja el. Televízió szállítását csak a gyári (karton + belső védő), csomagolásban tudjuk a mi felelősségünkre szállítani. (Ha egy televízió köré pokrócot vagy ruhát csavar, képernyője elé kartont ragaszt, az nem védi meg például a rázkódástól, feszüléstől.) Ha gyári csomagolás nélkül szállíttat velünk műszaki cikket, azt csak saját felelősségére teheti meg, a biztonságos szállításért nem tudunk felelősséget vállalni. Egyéb műszaki cikkeket, mint például hűtő, mosógép, szárítógép, hangfal, számítógép stb. feladás előtt csomagolja minden oldalát védő több rétegű kartonpapírba. A matracok nem sérülékenyek, de a kosztól, portól óvni mindenképp fontos őket, ennek érdekében fóliába csomagolva tudjuk szállítani őket. Kanapé, ágy, egyéb bútort csomagoljanak több rétegű kartonba és fóliába, hogy ne sérülhessenek, koszolódjanak. Minden egyes küldeményünket kézzel pakoljuk. Ha feltünteti csomagolásán, hogy Törékeny, akkor külön figyelünk annak óvatos kezelésére, de a Törékeny felirat magában még nem védi meg a terméket, nem helyettesíti a szállítmány jellegének megfelelő csomagolást. Kérjük minden egyes csomagjukat valamilyen módszerrel jelöljék meg, egyszerű címzéssel lássák el. Lehetőleg írják rá jól láthatóan a megrendeléskor kapott csomag azonosító számot, a címzett neve és városa elegendő lehet.

Időpont egyeztetés

Szolgáltatásunkat háztól házig nyújtjuk. A csomag felvétele és leadása előtti napon telefonon hívjuk, ha nem érjük el SMS-t küldünk. Ha semmilyen módon nem sikerül kapcsolatba lépnünk, a csomag feladása vagy kézbesítése meghiúsulhat. Ha a telefonos időpont egyeztetéskor kéri, az érkezésünk előtt 30 perccel még egyszer felhívjuk Önöket. Hogy minden egyes ügyfelünkhöz időben eljussunk a 3-4 napon szállítási iőszakban, sorban, címről címre kell haladnunk, egész nap folyamatosan. Egy címen 15 percnél többet várakozni nem tudunk. Ezek miatt tehát megrendelésük leadásakor kérjük vegyék figyelembe, hogy a szállítási időszakon belül, az ügyfeleink által meghatározott időpontban nem tudunk érkezni, csak az általunk közöltben. Ha ez az időpont nem felel meg, és semmilyen megoldást nem találunk a csomag kézbesítésére vagy felvételére, az ügyfélhez sok esetben csak a következő szállítási időpontunkban tudunk elmenni újra. Céges (cégtől vagy cégnek) szállítás esetén igyekszünk a munkaidőt szem előtt tartani, de ezt sajnos nem minden esetben tudjuk maradéktalanul megtenni, mivel sorban haladva kell megrendeléseinket teljesíteni. Ha munkaidőben nem tudunk érkezni, akkor a szállítást következő időpontunkkal próbáljuk újra szervezni.

Fizetés

Szállításunk díját tetszés szerint kiegyenlítheti a küldeménye feladásakor vagy kézbesítésekor készpénzben Forintban, Angol Fontban vagy Euróban.

Biztosítás

Cégünk 35.000 Ft értékig vállal felelősséget a feladott csomagokért abban az esetben, ha az egyértelműen a mi hibánkból károsodott. Magasabb biztosítási összeg igény esetén ingyenesen segítkezünk biztosító partnerünknél az ügyintézésben, a szállíttatót csak a biztosítási díj terheli.

Jövedéki termékek szállítási tilalma

Nyomatékosan figyelmeztetünk mindenkit, hogy küldeménye nem tartalmazhat alkoholt, kábító hatású szert, dohányterméket, veszélyes vagy illegális anyagokat. Ezen figyelmeztetést megszegők küldeményei a megszigorodott vám és közúti ellenőrzéseken nagy eséllyel fennakadnak, mely azonnali elkobzással jár, veszélyeztetve mások csomagjának időbeni kézbesítését is. A felelősséget minden esetben a küldemény feladójára terheljük. Több ezer kilométeres utunkon legalább hat ország összes hatóságának joga van a közutakon autóinkat megállítani, szállítmányunkat ellenőrizni. Sajnos figyelmeztetésünk ellenére bizalmunkkal visszaélve van, aki dohányterméket, alkoholt próbál csempészni csomagjában. Ezen ügyfeleink adatait kötelességünk kiadni a hatóságoknak, a felelősséget a feladónak kell vállalnia.

Azon ügyfeleink csomagjainak védelme érdekében, akik nem velünk szeretnék dohány vagy alkohol termékeiket csempésztetni Angliába, egy erre vonatkozó szabályozást kényszerültünk bevezetni.

Az Angliába küldött csomagok esetében csak olyan küldeményt tudunk átvenni, melyeket a feladó kollégánk jelenlétében zár le. A csomagot átvétel előtt kollégáink szemrevételezik, ha nincs benne általunk nem szállítható tárgy, mint például dohány vagy alkohol termék, akkor azt szállításra átvesszük, jelenlétünkben lezárhatják. (Az angol törvények értelmében jövedéki terméket saját fogyasztásra mindenki vihet magával-magának Angliába. Mással küldeni, másnak vinni tilos. Mi nem saját magunknak visszük a csomagokat, tehát ha velünk küldenek csomagjukban dohányt, cigarettát, alkoholt, az angol törvények szerint bűncselekményt követnek el.)

Cégünk adatai:

ANGOLCSOMAG LTD – Registered in England and Wales – 19 Redbrook Avenue, Stockton-On-Tees United Kingdom TS19 9HJ Company No. 08357401 Tax No. 18298 19158